utorok 6. septembra 2016

Grilovaná srňacina s údenou slaninou

600 g mladého srňacieho mäsa, 40 g údenej slaniny, mleté čierne korenie, soľ, 2 zrnká borievok, 1 dl červeného vína, olej, brusnice
Dobre odležanú mladú srňacinu vcelku umyjeme, odblaníme a pokrájame na rezne. Zľahka ich naklepeme, osolíme a prešpikujeme na rezance pokrájanou údenou slaninou. Okoreníme mletým čiernym korením, mletými borievkami, polejeme vínom, pokvapkáme olejom a necháme na chladnom mieste odležať. Grilovací rošt dobre rozohrejeme, potom poukladáme odležané mäso a z každej strany grilujeme 5 minút. Hotové rezne upravíme na misu, ozdobíme brusnicami a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára