utorok 6. septembra 2016

Zapečená kyslá kapusta

1 kg kyslej kapusty,1 kg zemiakov,300 g maďarskej mrazenej zeleniny– hrášok, kukurica, kapia,2 nožičky klobásy,soľ,mleté čierne korenie, 200 ml mlieka,4 vajcia
Do vymasteného pekáča rozložíme polovicu ošúpaných na tenšie plátky nakrájaných zemiakov. Osolíme, okoreníme a rozložíme polovicu kyslej kapusty. Posypeme zeleninou a uložíme kolieska klobásy.Všetko prikryjeme druhou polovicou kapusty a druhou polovicou na kolieska nakrájaných zemiakov. Osolíme a okoreníme. Pekáč prikryjeme alobalom a vložíme asi na 45 minút do vyhriatej rúry piecť. Pred dopečením zalejeme v mlieku alebo smotane rozmiešanými vajíčkami a vložíme, ale už odkryté do rúry dopiecť, kým sa vajcia nezrazia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára