1
kg kyslej kapusty,1 kg zemiakov,300 g maďarskej mrazenej zeleniny–
hrášok, kukurica, kapia,2 nožičky klobásy,soľ,mleté čierne
korenie, 200 ml mlieka,4 vajcia
Do
vymasteného pekáča rozložíme polovicu ošúpaných na tenšie
plátky nakrájaných zemiakov. Osolíme, okoreníme a rozložíme
polovicu kyslej kapusty. Posypeme zeleninou a uložíme kolieska
klobásy.Všetko prikryjeme druhou polovicou kapusty a druhou
polovicou na kolieska nakrájaných zemiakov. Osolíme a okoreníme.
Pekáč prikryjeme alobalom a vložíme asi na 45 minút do vyhriatej
rúry piecť. Pred dopečením zalejeme v mlieku alebo smotane
rozmiešanými vajíčkami a vložíme, ale už odkryté do rúry
dopiecť, kým sa vajcia nezrazia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára