120
g plnotučnej múky s vysokým obsahom lepku, 2 lyžice rozšľahaného
vajca, kukuričný škrob, 2 lyžice studenej vody (získame asi 40
až 50 taštičiek)
Múku
preosejeme a postupne prilievame rozšľahané vajce zmiešané s
vodou. Vypracujeme husté cesto. Miesime ho asi 5 minút a potom
zabalíme do priľnavej fólie. Necháme ho stáť pri izbovej
teplote asi 5 hodín.Na doske posypanej kukuričným škrobom
vyvaľkáme dosť veľký plát. Cesto by malo byť skoro priesvitné.
Rozkrájame ho na 50 štvorcových alebo okrúhlych taštičiek s
priemerom 7,5 cm. Dokiaľ ich naskladáme na seba, poprášime každú
z nich kukuričným škrobom. Pevne zabalené v priľnavej fólii ich
uchováme v chladničke až 24 hodín. Ak ich necháme vyschnúť,
budú sa počas varenia trhať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára