streda 14. septembra 2016

Wonton taštičky

120 g plnotučnej múky s vysokým obsahom lepku, 2 lyžice rozšľahaného vajca, kukuričný škrob, 2 lyžice studenej vody (získame asi 40 až 50 taštičiek)
Múku preosejeme a postupne prilievame rozšľahané vajce zmiešané s vodou. Vypracujeme husté cesto. Miesime ho asi 5 minút a potom zabalíme do priľnavej fólie. Necháme ho stáť pri izbovej teplote asi 5 hodín.Na doske posypanej kukuričným škrobom vyvaľkáme dosť veľký plát. Cesto by malo byť skoro priesvitné. Rozkrájame ho na 50 štvorcových alebo okrúhlych taštičiek s priemerom 7,5 cm. Dokiaľ ich naskladáme na seba, poprášime každú z nich kukuričným škrobom. Pevne zabalené v priľnavej fólii ich uchováme v chladničke až 24 hodín. Ak ich necháme vyschnúť, budú sa počas varenia trhať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára