streda 14. septembra 2016

Nazin tofa – vajcia s vínovou omáčkou

2 jemne nasekané šalotky, 1 dl suchého bieleho vína, ½ KL šťavelu jemne nasekaného, 6 na tvrdo uvarených vajec, 150 g šampiňónov, 1 KL estragónu, 18 plnených olív , 1 dl kyslej smotany, 2 PL masla, soľ, korenie
Na rozohriatom tuku upražíme šalotku do zlatohneda. Šampiňóny varíme v malom množstve vody na silnom ohni 5 minút, potom na miernom rovnako dlhý čas. Pridáme víno, koreniny a necháme vrieť bez pokrievky 3 minúty. Potom pridáme maslo, šalotku a kyslú smotanu. Dobre spolu premiešame a dáme na mierny oheň. Pokrm nesmie však vrieť. Za chvíľku zložíme zo sporáka. Uvarené a ešte horúce vajcia nakrájame na plátky a polejeme neprecedenou vínovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára