2
jemne nasekané šalotky, 1 dl suchého bieleho vína, ½ KL šťavelu
jemne nasekaného, 6 na tvrdo uvarených vajec, 150 g šampiňónov,
1 KL estragónu, 18 plnených olív , 1 dl kyslej smotany, 2 PL
masla, soľ, korenie
Na
rozohriatom tuku upražíme šalotku do zlatohneda. Šampiňóny
varíme v malom množstve vody na silnom ohni 5 minút, potom na
miernom rovnako dlhý čas. Pridáme víno, koreniny a necháme vrieť
bez pokrievky 3 minúty. Potom pridáme maslo, šalotku a kyslú
smotanu. Dobre spolu premiešame a dáme na mierny oheň. Pokrm
nesmie však vrieť. Za chvíľku zložíme zo sporáka. Uvarené a
ešte horúce vajcia nakrájame na plátky a polejeme neprecedenou
vínovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára