streda 14. septembra 2016

Lefeta-recept

500 g zemiakov, 4 zrnká celého čierneho korenia, ½ lyžičky celej rasce, cibuľa, kocka mäsového bujónu, 100 g slaniny, lyžička hladkej múky, mletá červená paprika, strúčik cesnaku, vajce, soľ, petržlenová vňať
Halušky: 300 g zemiakov, 100 g hladkej múky, soľ

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na štvrtiny. V 1,5 litrovom hrnci ich zalejeme vodou, pridáme čierne korenie, rascu, celú cibuľu, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky mäkké, cibuľu vyberieme a zemiaky vo vode roztlačíme. Dolejeme vriacou vodou, aby bol hrniec plný, pridáme rozmrvenú bujónovú kocku, prelisovaný cesnak a necháme zovrieť. Slaninu nakrájame na kocky, upražíme a oškvarky vyberieme. K masti prisypeme hladkú múku, mletú papriku a zásmažku pridáme do polievky. Povaríme ešte 10 minút. Polievku odstavíme z ohňa a za stáleho miešania k nej prilejeme rozšľahané vajce. Zemiaky na halušky ošúpeme a postrúhame. Pridáme hladkú múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré potom pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Pomiešame, varíme 2 minúty a scedíme. Hotové halušky rozdelíme na taniere, zalejeme polievkou, pridáme oškvarky a posypeme posekanou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára