streda 14. septembra 2016

Lahôdkové rezne

8 rezňov, olej, soľ, 200 g eidamu, 250 ml kyslej smotany, 3 vajcia, hladká múka, strúhanka, karí a bylinkové korenie, hlávka cesnaku
Rezne naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme a okoreníme. Každý potom potrieme roztlačeným cesnakom. Do hlbšej sklenej nádoby dáme na dno olej. Vložíme dnu prvý rezeň, potrieme ho olejom a naň dáme ďalší rezeň. Postup opakujeme a keď máme nádobu plnú, necháme to odležať na chladnom mieste. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme najemno postrúhaný syr a smotanu. Všetko dobre vymiešame. Pred prípravou rezne najskôr obalíme v múke, potom v syrovej zmesi a napokon v strúhanke. Vyprážame na oleji.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára