pondelok 5. septembra 2016

Francúzský šalát

100 g zeleru, 100 g mrkvy, 50 g zeleného hrášku, 50 g sladkokyslých uhoriek, 25 g ementálu, 25 g jabĺk,troška octu, soli, 100 g zemiakov
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na drobné kocky. Zeler a mrkvu uvaríme v osolenej vode. Nesmieme ich rozvariť. Uvarenú vychladnutú zeleninu pokrájame na drobné kocky a pridáme k zemiakom. K nim pridáme ešte v slanej vode uvarený zelený hrášok, na kocky pokrájané uhorky, ementálsky syr, surové očistené jablko a majonézu. Všetko dobre premiešame, prisolíme, prichutíme citrónovou šťavou. Ozdobíme na tvrdo uvareným, pokrájaným vajíčkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára