streda 14. septembra 2016

Živánska na ražni

bravčová panenka, údená slanina, cesnak, drvené farebné korenie, grilovacie korenie, provensálske korenie, chlieb, kyslé uhorky
Panenku odblaníme, narežeme na malé plátky, potrieme roztlačeným cesnakom a okoreníme zmesou drveného farebného korenia s grilovacím korením. Údenú slaninku nakrájame na tenké plátky hrubé 2 mm. Na pripravený ražeň striedavo napicháme plátky slaniny a mäsa a rukami jemne formujeme do tvaru valca. Povrch posypeme zmesou provensálskeho a grilovacieho korenia. Ovinieme hrubou fóliou a lisujeme do tvaru presného valca. Necháme 3 hodiny odležať. Potom si z dreveného uhlia pripravíme silne žeravú pahrebu, ražeň do nej vložíme a grilujeme 30 minút. Živánsku nakrájame na plátky a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára