bravčová
panenka, údená slanina, cesnak, drvené farebné korenie,
grilovacie korenie, provensálske korenie, chlieb, kyslé uhorky
Panenku
odblaníme, narežeme na malé plátky, potrieme roztlačeným
cesnakom a okoreníme zmesou drveného farebného korenia s
grilovacím korením. Údenú slaninku nakrájame na tenké plátky
hrubé 2 mm. Na pripravený ražeň striedavo napicháme plátky
slaniny a mäsa a rukami jemne formujeme do tvaru valca. Povrch
posypeme zmesou provensálskeho a grilovacieho korenia. Ovinieme
hrubou fóliou a lisujeme do tvaru presného valca. Necháme 3 hodiny
odležať. Potom si z dreveného uhlia pripravíme silne žeravú
pahrebu, ražeň do nej vložíme a grilujeme 30 minút. Živánsku
nakrájame na plátky a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára