230
g múky, 1/4 lyžičky škorice, 90 g mäkkého masla alebo
margarínu Helia, kôra z 0,5 citróna, lyžica citrónovej
šťavy, 2 – 4 lyžice vody, balíček vanilínového
cukru
plnka: 150 g sušených fíg, 150 g sušených marhúľ 100 g kandizovaného citróna, 50 g sekaných mandlí, 25 ml brandy
200 g marhuľového džemu, 50 g jemného kryštálového cukru, 1/4 lyžičky škorice
plnka: 150 g sušených fíg, 150 g sušených marhúľ 100 g kandizovaného citróna, 50 g sekaných mandlí, 25 ml brandy
200 g marhuľového džemu, 50 g jemného kryštálového cukru, 1/4 lyžičky škorice
Najprv
si pripravíme plnku a to tak, že zmiešame nadrobno nakrájané
figy, marhule, citrón, mandle a brandy. Nádobu s masou zakryjeme a
necháme cez noc odležať. Cesto si pripravíme z múky, škorice,
masla, citrónovej kôry, citrónovej šťavy, vody a vanilínového
cukru. Vyformujeme z neho guľu a zakrytú necháme v chlade 1 hodinu
odležať. Cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrúbku a vykrajujeme
kruhy s priemerom asi 5 cm, ktoré ešte formujeme do oválneho
tvaru. Na každý ovál dáme trochu plnky a zvinieme ho do rolky.
Marmeládu roztopíme v hrnci, potierame ňou trubičky a nakoniec
ich posypeme so škoricou zmiešanou s cukrom. Pečieme na plechu
vystlatom papierom na pečenie asi 15-20 minút pri teplote 180
°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára