400 g telacieho masa zo stehna, sol, 100 g sunky, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, 100 g parkov, 3 lyzice oleja, 1 cibula, masovy vyvar, 20 g hladkej muky, zelena petrzlenova vnat
Maso pokrajame na vacsie tenke rezne, naklepeme osolime a ulozime na ne platky sunky. Sunku potrieme rajciakovym pretlakom, oblozime olupanymi parkami, zvinieme a zavitky previazeme hrubou nitou. Na oleji spenime cibulu posekanu nadrobno, pridame pripravene zavitky, oprazime ich zo vsetkych stran do zlata, podlejeme masovym vyvarom a prikryte udusime do makka. Makke zavitky vyberieme a zbavime niti. Stavu vydusime na tuk, zaprasime mukou, oprazime, zalejeme studenym masovym vyvarom, premiesame a povarime 20 minut. Hotovu stavu nalejeme na zavitky a posypeme zelenou petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára