sobota 25. februára 2017

Teľacie ragú

500-600 g telacieho pliecka alebo stehna, 50 g oleja, 30 g cibule, sol
Omacka: 30 g masla, 30 g hladkej muky, vyvar z kosti a stava z masa, 0,5 dl cerveneho vina, sol
Maso umyjeme, pokrajame na mensie kocky, dame na tuk, pridame nadrobno pokrajanu cibulu, osolime a prikryte dusime. Pocas dusenia casto podlievame. Maso sa nema dusit, ale skor varit. Z masla a muky urobime svetli zaprasku, rozriedime ju vodou alebo vyvarom, pridame stavu z uduseneho masa, osolime, povarime a pridame udusene maso. Do hotoveho prilejeme cervene vino, dobre spolu zohrejeme a nechame na miernom teple postat aspon stvrt hodiny. Podavame s jemnou zemlovou knedlou alebo s ryzou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára