600 g zemiakov, sol, 120-150 g hladkej muky, 100 g parmezanu, zvazok petrzlenu, sol, biele korenie, muka na vyvalkanie, 2 paradajky, strucik cesnaku, lyzica kapar, kora zo 1/4 citrona, 4 lyzice masla, sol, biele korenie, cukor, 2 lyzice parmezanu
Na gnocchi osupeme a uvarime zemiaky, pretrieme ich cez sito a do este teplych vmiesame tolko muky, aby vzniklo tvarne nelepive cesto. Potom pridame syr, posekany petrzlen a dochutime. Na pomucenej doske tvorime z cesta gnocchi, ktore varime 4 minuty v osolenej vode. Paradajky na chvilu vlozime do horucej vody, osupeme, vyberieme jadierka a pokrajame na male kocky. Spolu s kaparami a citronovou korou oprazime na masle. Pridame uvareme gnocchi. Ochutime solou, korenim a stipkou cukru. Posypeme parmezanom a podavame.
Gnocchi: Uvarene zemiaky pretlacime cez sito. Postupne pridavame muku, az kym nevznikne hladke cesto. Vyvalkame ako prst hrube valceky a pokrajame ich na 2-3 cm dlhe kusky, ktore stlacime zubami vidlicky. Gnocchi varime 4 minuty v osolenej vode, uvarene su vtedy, ked vyplavaju na povrch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára