Do preosiatej muky zamiesame sol, vajce a trochu vody a urobime tuhsie cesto. Cesto natenko rozvalkame a pokrajame na pasy, ktore dalej pokrajame na rezance. Zavarame do vriacej posolenej vody, pomiesame a prikryjeme. Ked vyplavaju na povrch, vyberieme ich a nechame odtiect. Prelejeme studenou vodou, pomastime, posypeme postruhanym tvarohom a polejeme rozskvarenou udenou slaninou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
piatok 3. februára 2017
Rezance s tvarohom
300 g polohrubej muky, vajce, 1/4 kg tvarohu, 10 g masti, 40 g udenej slaniny, sol
Do preosiatej muky zamiesame sol, vajce a trochu vody a urobime tuhsie cesto. Cesto natenko rozvalkame a pokrajame na pasy, ktore dalej pokrajame na rezance. Zavarame do vriacej posolenej vody, pomiesame a prikryjeme. Ked vyplavaju na povrch, vyberieme ich a nechame odtiect. Prelejeme studenou vodou, pomastime, posypeme postruhanym tvarohom a polejeme rozskvarenou udenou slaninou.
Do preosiatej muky zamiesame sol, vajce a trochu vody a urobime tuhsie cesto. Cesto natenko rozvalkame a pokrajame na pasy, ktore dalej pokrajame na rezance. Zavarame do vriacej posolenej vody, pomiesame a prikryjeme. Ked vyplavaju na povrch, vyberieme ich a nechame odtiect. Prelejeme studenou vodou, pomastime, posypeme postruhanym tvarohom a polejeme rozskvarenou udenou slaninou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára