sobota 4. februára 2017

Špagety s tuniakom

400 g spagiet, sol, 200 g cesnaku, 2 konzervy tuniaka v oleji, 150 g articok v oleji, 150 g zelenych oliv plnenych kapiou, 500 g rajcin, 2 lyzice olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, 300 g zeleninoveho vyvaru, cayennske korenie, 2 lyzice balzamoveho octu
Spagety uvariem v slanej vode. Cesnak ocistime, umyjeme a nakrajame na kolieska. tuniaka nakrajame na kocky. Articoky prepolime, olivy pokrajame. Rajciaky obarime vriacou vodou a olupeme. Pokrajame na male kocky. Na panvici zohrejeme olej, dame nan prazit cesnak, struciky prepasirujeme. Vmiesame vyvar, articoky, olivy a tuniaka a 5 minut poprazime. Pridame rajciaky, sol, korenie. Spagety dame na tanier, polejeme omackou a trochou octu. Podavame s lahkym chladenym stolovym vinom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára