sobota 4. februára 2017

Špagety s pórom a salámou

500 g špagiet, soľ, 1 pór, 1 lyžicu oleja, 150 g polosuchej salámy, 2 žĺtky, 1 lyžicu oregána a bazalky, 100 g parmezánu alebo iného tvrdého syra, olej a strúhanku na zapekaciu misu, petržlenovú vňať
Špagety uvaríme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme ku špagetám nakrájaný pór (bielu i zelenú časť). Uvarené špagety s pórom precedíme a premiešame s olejom. Salámu nakrájame na kocky, žĺtky rozšľaháme so soľou, korením a syrom, premiešame so špagetami. Zmes dáme do olejom vymastenej a strúhankou vysypanej misy, vložíme do rúry vyhriatej na 220 C a zapečieme. Porcie špagiet posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s rajčinovým, alebo listovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára