sobota 4. februára 2017

Špagety s mäsom

1/2 kg chudého bravčového alebo kuracieho mäsa, 3 dl leča, 1 kečup cibuľa, olej pod cibuľu, mleté korenie, soľ, oregano, strúčik cesnaku, eidam na strúhanie, špagety
Na oleji udusíme cibuľku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané mäso, opražíme, osolíme a okoreníme. Pridáme lečo a dusíme. Ak by sa nám začala zmes pripaľovať, podlejeme vodou. Do takmer mäkkého mäsa vylejeme kečup, dodusíme do mäkka. Ak chceme viac omáčky, pridáme ešte vodu s trochou solamylu alebo múky, tak, aby bola omáčka hustá. Do hotového roztlačíme cesnak a natrúsime oregano. Špagety uvaríme tradičným spôsobom, polejeme mäsovou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Sú dosť sýte aj ako hlavné jedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára