sobota 4. februára 2017

Špagety s baklažánom

1 väčší alebo 2 menšie baklažány, 1 balík špagiet, 7-8 strúčikov cesnaku, konzervu polených paradajok alebo 3 čerstvé, soľ, oregano, kečup
Baklažán umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Pokrájame ho na rezance i s kožou.Baklažán z každej strany osmažíme na zohriatom olivovom oleji na panvici. Pridáme paradajky, na drobno posekaný cesnak, osolíme, pridáme oregano a nakoniec kečup.
V samostatnom hrnci si tradičným spôsobom pripravíme špagety. Do vody, v ktorej špagety varíme, pridáme takisto troška oleja, aby sa nezlepili. Keď sú špagety hotové, precedíme ich , vysypeme na tanier a na povrch dáme pripravený baklažán.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára