sobota 4. februára 2017

Špagety na taliansky spôsob

500 g špagiet, soľ; 70 g cibule, 40 g oleja, 250 g mletého mäsa, 20 g hladkej múky, 1 malý
rajčiakový pretlak, mleté čierne korenie, vegeta, 2-3 strúčiky cesnaku; 100 g tvrdého syra
V slanej vode uvaríme špagety do mäkka. Potom ich scedíme a udržujeme v teple. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame, opražíme na oleji a pridáme mäso, ktoré prudko opečieme, zaprášime múkou, znovu opražíme a zalejeme vodou. Po desiatich minútach varu pridáme rajčiakový pretlak, osolíme, okoreníme, a dochutíme vegetou a rozotretým cesnakom. Keď je mäso mäkké, dáme ho spolu s omáčkou do stredu okrúhlej misy a špagety narovnáme okolo mäsa do venca. Povrch posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára