sobota 25. februára 2017

Pečené orientálne jahňacie mäso

600 g jahnacieho masa s kostami, 2-3 struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, pol lyzicky skorice, 4 lyzice oleja, 1 lyzicu pazitky pokrajanej nadrobno, 2 cibule, citronova stava, 1 lyzicku koriandra
Maso odblanime, prespikujeme kuskami ocisteneho cesnaku, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a poprasime mletou skoricou. Potom ho prudko oprazime v rozohriatom oleji, posypeme pazitkou pokrajanou nadrobno, podlejeme, oblozime cibulou pokrajanou na kolieska, pokvapkame citronovou stavou a dame piect do vyhriatej rury. Ked je maso polomakke, pridame koriander a dopecieme. Upecene maso vyberieme a pokrajame. Podavame s uvarenymi zemiakmi a zeleninovymi salatmi alebo calamadou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára