Mäso umyjeme a osušíme a malým ostrým nožom doň urobíme mriežkovité zárezy. Cesnak očistíme, pozdĺžne pokrájame a mäso ním prešpikujeme. Paradajkový pretlak vymiešame so soľou, s hladkou múkou, citrónovou šťavou, mletou rascou a drveným čiernym korením. Touto zmesou potrieme mäso a necháme 12 hodín v chlade odležať.
Elektrickú rúru vyhrejeme na 250 °C (teplovzdušnú na 230 °C). Cibuľu ošúpeme a pokrájame na štvrtky. V pekáči zohrejeme olej a jahňacinu zo všetkých strán prudko opečieme. Pridáme cibuľu a polovicu horúceho vývaru. Mäso pečieme ďalej v rúre na najnižšej priečke 15 minút. Potom teplotu znížime na 200/180 °C a pečieme ďalších 40 minút. Počas pečenia mäso pravidelne polievame výpekom, občas prilejeme víno a horúci vývar.
Po dopečení necháme mäso odležať ešte 10 minút vo vypnutej rúre. Výpek rozriedime horúcou vodou a zahustíme maizenou, rozmiešanou v troške studenej vody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára