sobota 25. februára 2017

Parížske teľacie rezne

4 telacie rezne zo stehna, sol, 50 g hladkej muky, olej na vyprazanie
Cesticko: 0,5 dl mlieka, sol, 1 velke vajce, 50 g hladkej muky
Rezne umyjeme, naklepeme, osolime a odlozime do chladnicky na niekolko hodin, aby boli krehkejsie a maksie. Potom ich obalime v hladkej muke, ponorime do pripraveneho cesticka, vlozime do horuceho tuku a z oboch stran pomaly vyprazame do zlatoruzova. Podavame so zemiakmi alebo s ryzou a so zeleninovym salatom.
Cesticko: Hladku muku trochu osolime, pridame vajce, za staleho miesania prilievame mlieko a urobime hladke, dost huste cesto. Namiesto mlieka mozeme pridat svetle pivo alebo biele vino.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára