Maso vykostime, umyjeme, prespikujeme kuskami slaniny, potrieme pretlacenym cesnakom a nechame asi 20 minut postat. Medzitym na masti spenime nadrobno nakrajanu cibulu, do ktorej dame pripravene maso, trosku podlejeme vodou a prikryte pecieme. Pocas pecenia, ak je treba, podlievame vodou. Ked je maso makke, stavu zaprasime mukou. Podavame so zemiakmi, hlavkovym salatom alebo cervenou repou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 25. februára 2017
Jahňacina na cesnaku
1 kg jahnaciny, 80 g udenej slaniny, 3 struciky cesnaku, sol, 60 g masti, 1 cibulu, voda na podlievanie, 1 lyzicu hladkej muky
Maso vykostime, umyjeme, prespikujeme kuskami slaniny, potrieme pretlacenym cesnakom a nechame asi 20 minut postat. Medzitym na masti spenime nadrobno nakrajanu cibulu, do ktorej dame pripravene maso, trosku podlejeme vodou a prikryte pecieme. Pocas pecenia, ak je treba, podlievame vodou. Ked je maso makke, stavu zaprasime mukou. Podavame so zemiakmi, hlavkovym salatom alebo cervenou repou.
Maso vykostime, umyjeme, prespikujeme kuskami slaniny, potrieme pretlacenym cesnakom a nechame asi 20 minut postat. Medzitym na masti spenime nadrobno nakrajanu cibulu, do ktorej dame pripravene maso, trosku podlejeme vodou a prikryte pecieme. Pocas pecenia, ak je treba, podlievame vodou. Ked je maso makke, stavu zaprasime mukou. Podavame so zemiakmi, hlavkovym salatom alebo cervenou repou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára