800 g jahnacieho stehna bez kosti, sol, mlete cierne korenie, 50 g stuzeneho tuku, 2 lyzice masla, 2 dl vody, 4 struciky cesnaku, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, 500 g konzervovanej fazulky
Ocistene, umyte a osusene jahnacie maso sa upevni motuzom, osoli, okoreni a opecie na rozohriatom tuku zo vsetkych stran. Opecene maso sa mierne podleje vodou, pridaju sa 2/3 masla a vlozi sa do rury piect. Pocas pecenia sa maso obracia, polieva vlastnou stavou, podla potreby sa dolieva horucou vodou a pecie sa domakka. Upecene maso sa vyberie, vlozi do kastrola a udrziava na teplom mieste. Stava sa precedi. Na zvysku masla sa oprazi nastruhany cesnak, prida sa rajciakovy pretlak, zamiesa a vlozia fazulove struky, zamiesaju sa a kratko podusia. Pri podavani sa na tanier kladu 2 platky masa a porcia fazulovych strukov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára