sobota 25. februára 2017

Jahňací závin

500 g jahnacieho masa zo stehna, mlete cierne korenie, sol, 120 g udusenej ryze, vajce, 50 g spisskych parkov, 100 g kyslej uhorky, 40 g masti, 40 g cibule, 20 g hladkej muky
Maso vyklepeme na vacsi plat, ktory osolime a okorenime. Do udusene ryze zamiesame vajce, dame na ohen a nechame stuhnut. Potom ju rozlozime po dlhsej strane masoveho platu, na nu poukladame parky a uhorky, pokrajame na pasiky. Plat masa s plnkou zavinieme, previazeme a opecieme v rozpalenej masti. Pridame cibulu pokrajanu nadrobno a za obcasneho podlievania upecieme v rure domakka. Zavin potom vyberieme, zbavime niti a nakrajame na platky. Stavu zaprasime mukou, zalejeme vodou, povarime a precedime na maso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára