štvrtok 23. februára 2017

Grilované karbonátky

500 g mletého hovädzieho mäsa,  2 lyžičky soli, 1 lyžička čierneho korenia ,4 žemle posypané sezamom
Deň pred grilovaním mleté mäso premiešame so soľou a korením a túto mäsovú hmotu rozdelíme na 4 rovnako veľké porcie, ktoré vytvarujeme do karbonátiek. Takto pripravené karbonátky prikryte mikroténovou fóliou a uložte do chladu. 
Karbonátky grilujeme z každej strany 3 minúty, ak chceme krvavé karbonátky, 4 minúty ak stredne prepečené karbonátky a 5 minút na dobre prepečené karbonátky. 
Žemle položíme na gril reznou stranou dole a 1 minútu ich prehrievame, kým nezískajú svetlo zlatú farbu. Podávame teplé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára