piatok 3. februára 2017

Francúzske špagety

300 g spagiet, 400 g hovadzieho maa, cibula, 4 lyzice oleja, 80 g rajciakoveho pretlaku, strucik cesnaku, stipka mleteho cierneho korenia, lyzica masla, 80 g tvrdeho syra, sol
Do vacsieho mnozstva vody dame varit spagety. Kym sa uvaria, zapeniem cibulu na rozohriatom oleji, maso pokrajame na tenke rezance a pridame k cibuli. Posolime, okorenime a poprazime. Rozotrieme strucik cesnaku a s rajciakovym pretlakom pridame na panvicu. Udusime vsetko spolu domakka, pritom podlievame vyvarom z masa. Spagety ocedime, nepreplachneme ich vodou, rozmiesame s cerstvym maslom a dame na horuci tanier. Stred taniera vyplnime dusenym masom, spagety na okrajoch taniere posypeme struhanym syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára