sobota 4. februára 2017

Agnolotti s plnkou zo šťuky

400 g rezancového cesta
Plnka: 250 g filé zo šťuky, 1 vajce, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 2 lyžice maizeny, 2 lyžice múky, 2 lyžice citrónovej šťavy, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku kôpru, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 1 šálka nastrúhaného parmezánu, 200 ml smotany, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 50 g múky, 250 ml mäsového vývaru, Podravka
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme malé hviezdičky a necháme ich obschnúť asi na 10 minút. Filé zo šťuky pomelieme v mlynčeku na mäso a dáme do misy. Pridáme vajce, múku, maizenu, prebraté a umyté, nadrobno nasekané vňate a vypracujeme hladkú hmotu. Ochutíme citrónovou šťavou a worcestrovou omáčkou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Hmotu dáme na polovicu každej hviezdičky z cesta a okraje natrieme vodou. Zakryjeme druhou polovicou cesta a okraje dobre pritlačíme. Agnolotti varíme v slanej vode asi 5 až 10 minút (podľa veľkosti). Na omáčku rozpálime v hrnci maslo a primiešame múku. Zalejeme mäsovým vývarom, bielym vínom a smotanou a uvaríme omáčku. Opatrne primiešame nastrúhaný syr, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Agnolotti necháme dobre odkvapkať, dáme na taniere, polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára