sobota 4. februára 2017

Zapečené špagety

14 Dg špagety, balíček zmrazený špenát al. 3 pórky, 20 Dg slaniny, 2 veľké cibule, 20 Dg šunka, salám, hodia sa aj zbytky mäsa, 2 vajíčka, 1/4 l mlieko, 30 Dg tvrdý syr, 3 čajové lyžičky mletá sladká paprika, 3 polievkové lyžice strúhanka, 25 Dg rajčinový pretlak al. kečup, 4 strúčky cesnak, čajová lyžička tymián, soľ, čierne korenie, kocka cukru
Uvaríme špagety. Vo veľkom kastróli necháme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninku a na tenké rezance cesnak. Za stáleho miešania opečieme dozlatova a pridáme zmrazený špenát (alebo na kolieska nakrájaný pór). Hodí sa ja čerstvý špenát alebo mangoldové listy. Podľa potreby podlejeme vodou. Pridáme tymián, soľ, korenie a cukor. Zalejeme kečupom a podusíme. Do tejto zmesi primiešame uvarené špagety, prichutíme. V mlieku rozmiešame vajíčka, mletú papriku a nastrúhaný syr a nalejeme na špagety. Znovu všetko premiešame. V ohňovzdornej mise dáme zapiecť do stredne teplej rúry celkom asi 30 minút. V polovici tejto doby posypeme špagety zbytkom strúhaného syra zmiešaného so strúhankou a keď táto vrchná vrstva zhnedne, pokrm podávame.
Pokým máme malé zapekacie misky pre jednu osobu, využijeme ich na zapekanie a špagety podávame priamo v nich.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára