sobota 4. februára 2017

Uhliarske hniezda-recept

250 g makaronov, 12 platkov slaniny, 4 zltky, 250 g kyslej smotany, 200 g smotany na slahanie, 40 g struhaneho tvrdeho syra, stipka muskatoveho orieska, mlete cierne korenie, sol, 6 kokteilovych paradajok, tuk na vymastenie formiciek
Makarony uvarime v osolenej vode podla navodu tak, aby boli al dente. Scedime ich a nechame odkvapkat. Ruru predhrejeme. Tukom vymastime 6 velkych okruhlych formiciek a kazdu vylozime dvoma platkami slaniny. Makarony stocime do 6 kopok ako hniezdo a ulozime do formiciek. Zltky, oba druhy smotany a struhany syr zmiesame, ochutime solou, korenim a muskatovym orieskom. Do kazdej formicky rozdelime smotanovu zmes. Kokteilove paradajky umyjeme, osusime a po jednej polozime do stredu kazdeho hniezda. Formicky polozime na plech, vlozime do rury vyhriatej na 200 stupnov a pecieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára