štvrtok 23. februára 2017

Sekaná jahňacina v zemiakovej placke

400 g jahnacieho masa, lyzica oleja, cibula, strucik cesnaku, sol, mlete cierne korenie, majoran, vajce, 40 g masti, lyzicka mletej cervenej papriky, 20 g hladkej muky, masovy vyvar, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, 2 lyzice smotany
Jahnacie maso pomelieme. Na oleji oprazime nadrobno pokrajanu cibulu. Vychladnutu pridame k masu spolu s rozotretym cesnakom, solou a mletym ciernym korenim, majoranom a vajcom. Vsetko spolu dobre vymiesame a vytvarujeme bochniky. Na masti oprazime nadrobno posekanu cibulu, ktoru zaprasime hladkou mukou. Pridame mletu cervenu papriku, masove bochniky a podlejeme masovym vyvarom. Prikryjeme a dusime. Neskor pridame rajciakovy pretlak a dodusime. Podla potreby podlievame. Pokvapkame lahodkovou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára