1. Hornú časť tekvíc zrežeme a odstránime jadierka. Žemľu namočíme do vlažnej vody. Cibuľu a cesnak olúpeme a pokrájame nadrobno. Zázvor olúpeme a pokrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a najemno posekáme. V panvici rozohrejeme olej, na ktorom podusíme cibuľu, cesnak a zázvor. Poprášime karí korením, premiešame a necháme vychladnúť.
2. Vo väčšej miske zmiešame oba druhy mäsa, vyžmýkanú žemľu, vajce, udusenú cibuľovo-cesnakovú zmes, nasekanú petržlenovú vňať, čili omáčku a vypracujeme hladkú masu, ktorú ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3. Elektrickú rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušnú na 180 °C, plynovú na stupeň 3). Tekvice rovnomerne naplníme mäsovou zmesou a vložíme ich do vymasteného pekáča. Podlejeme troškou vody, dáme do vyhriatej rúry a pečieme približne 50 až 60 minút. Upečené tekvice priečne prekrojíme na polovicu a podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára