sobota 4. februára 2017

Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou

500 g cestovín z tvrdej pšenice (penne rigate - rúrky, mušličky, ...), 1 stredná cibuľa, 1 - 2
strúčiky cesnaku, mrazený špenát (stačí kocka veľká asi 6 x 6 x 6 cm), 1 sladká smotana - 12 % (na varenie), olej, soľ, bazalka, tymián
Do vriacej, osolenej vody dáme variť cestoviny (varíme cca 10 min.). Medzitým v stredne veľkom (nižšom) hrnci na troche oleja krátko opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme špenát. Keď je špenát rozpustený, zalejeme smotanou, podľa chuti osolíme, pridáme trošku bazalky a tymiánu. Za stáleho miešania varíme 3 - 4 min. Uvarené cestoviny scedíme, presypeme do pripravenej omáčky, dobre premiešame a môžeme servírovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára