oleja, soľ, mleté čierne korenie, 15 Dg tvrdého syra, pol balíčka koreňovej zeleniny / dostať kúpiť v obchode, môže byť aj doma vypestovaná/ 1 tatarská omáčka alebo majolka, kuracie prsia, alebo zvyšok pečeného kuraťa, alebo iného mäsa, listy z čerstvého zeleného šalátu, pór, paradajky, paprika na ozdobenie
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na troške oleja podusíme zeleninu, podlejeme vodou a dodusíme. Do zvyšného olivového oleja namiešame rôzne koreniny a necháme postáť. Kuracie mäso uvarené alebo upečené zomelieme. Mäso môže byť zamenené strojovou šunkou nakrájanou na malé rezančeky. Do hotových cestovín zamiešame mäso, udusenú zeleninu, šampiňóny, olej s koreninami, ak treby pridáme ešte soľ, dobre premiešame a nakoniec vmiešame tatarskú omáčku prešľahanú so strúhaným syrom. Ak je šalát treba ešte zariediť, použijeme biely jogurt. Šalát je dobrý v teplom stave, ale aj v studenom. Môže sa jesť samotný, upravený na tanieriku so zeleným šalátom a rôznou zeleninou / paradajky, paprika/. Povrch šalátu posypeme pokrájaným pórom.Šalát môže byť podávaný aj s mäsom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára