štvrtok 23. februára 2017

Olivový pilaf

mleté hovädzie mäso, cibuľa, cesnak, soľ, čierne korenie, cayenské korenie, tymián, vajcia,mlieko, ryža, olivy, maslo
Mleté mäso (500 g) osoliť, okoreniť čiernym korením, pridať aj cayenské korenie (štipku), vajcia (4), tymián (lyžička), mlieko (8 ly­žíc), zmiešať a vytvoriť hmotu a sformovať z nej valčeky. Cibule (2) nakrájať nadrobno, cesnak (2 strúčiky) na tenké plátky.
Dať variť ryžu (250 g) v osolenej vode. Na troch lyžiciach preškvareného masla speniť cibuľu a cesnak, rýchlo opiecť mäsové kúsky, po­tom podusiť na miernom ohni vo vlastnej šťave. Do uvarenej ryže primiešať tri lyžice celých olív a potom aj mäso so šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára