300 ml šťavy z kyslej kapusty., 250 g kyslej kapusty., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 150 g údenej klobásy, hrsť sušených húb., mleté čierné korenie., soľ., bobkový list., majorán
GUĽÔČKY: 250 g mletého bravčového mäsa., vajce., 2 strúčiky cesnaku., mleté čierne korenie., drvená rasca., 2 pl smotany., strúhanka
Šťavu z kapusty dolejeme do litra vodou a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme, pridáme očistenú cibuľu, pokrájané strúčiky cesnaku, sušené huby a varíme do polomäkka. Do vriacej papustnice vložíme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka. Mäsové guľôčky vložíme do kapustnice,premiešame a varíme 10 minút. Hotovú kapustnicu dochutíme majoránom.
GUĽÔČKY: Mleté mäso premiešame s rozšľahaným vajcom a so smotanou. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvarujeme guľôčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára