Z kapusty odstránime poškodené listy, potom ju umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré sparíme vriacou vodou.Necháme ju odkvapkať a dáme ju do porcelánovej misy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý pripravíme z vody, cukru a octu (prípadne citrónovej šťavy). Premiešame a necháme v chlade postáť 2 hodiny.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 26. januára 2017
Kapustový šalát z bielej kapusty
1 hlávku kapusty , mleté čierne korenie, 30 g oleja, vodu, cukor, soľ , ocot
Z kapusty odstránime poškodené listy, potom ju umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré sparíme vriacou vodou.Necháme ju odkvapkať a dáme ju do porcelánovej misy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý pripravíme z vody, cukru a octu (prípadne citrónovej šťavy). Premiešame a necháme v chlade postáť 2 hodiny.
Z kapusty odstránime poškodené listy, potom ju umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré sparíme vriacou vodou.Necháme ju odkvapkať a dáme ju do porcelánovej misy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý pripravíme z vody, cukru a octu (prípadne citrónovej šťavy). Premiešame a necháme v chlade postáť 2 hodiny.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára