100 g pomletého maku125 ml mlieka, 60 g masla,140 g práškového cukru,3 vajcia,30 g pomletých orechov,10 g hrozienok, vanilínový cukor,90 g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriace hoprášku, čokoládová alebo citrónová poleva
Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilínový cukor, preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. V horúcej rúre pečieme asi 40 minút.
Po vychladnutí chlebík polejeme čokoládovou alebo citrónovou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára