Z uvedených surovín spracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm hrubý plat, dáme ho na tukom vymastený plech. Pečieme až na druhý deň. Upečený, ešte teplý pokrájame na štvorčeky, alebo obdĺžničky.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 15. januára 2017
Perník – lacný
300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 3 lyžice medu, 5 lyžíc rozpusteného masla, 1 lyžička sódy bikarbóny, trochu škorice, 5 potlčených klinčekov
Z uvedených surovín spracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm hrubý plat, dáme ho na tukom vymastený plech. Pečieme až na druhý deň. Upečený, ešte teplý pokrájame na štvorčeky, alebo obdĺžničky.
Z uvedených surovín spracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm hrubý plat, dáme ho na tukom vymastený plech. Pečieme až na druhý deň. Upečený, ešte teplý pokrájame na štvorčeky, alebo obdĺžničky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára