Zoberieme si väčší hrniec v ňom si speníme na drobno narezanú cibuľku na oleji. Postupne pridávame koreňovú zeleninu narezanú na kolieska, pomaly podusíme. Potom pridáme zemiačky, nakrájanú papriku aj chilli (nemusí byť ) a aj paradajky. Prisypeme soľ, vegetu, mleté čierne aj nové korenie, takisto aj drvenú rascu, korenie na ryby, mleté červené papriky. Premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom ktorý precedíme z rýb ( hlava, plutvy a chvost ), necháme prevrieť a stíšime. Pridáme na malé kocky narezané rybie filé ( obraté rybie mäso ), ktoré pridáme do polievky a necháme pomaličky variť. Medzi tým opláchneme morské príšerky a vložíme do polievky. Keď je rybie mäso mäkké a aj príšerky, pridáme do polievky rozotretý cesnak. Polievku necháme prevrieť a odstavíme. Posypeme majoránkou a petržlenovou vňaťou a zjemníme štipkou masla. Jemne premiešame a podávame s chlebom alebo pečivom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
utorok 10. januára 2017
Morská polievka ala vcielkaisr
2 baličky Morských príšer ( chobotničky, mušle, krevety )., balíček filé ( hlava, plutvy a chvost z rýb )., 2 mrkvy., 1 petržlen, ½ zeleru., 2 – 3 paradajky., zemiaky., veľkú cibuľu., 2 – 3 papriky., ½ hlavičky cesnaku., 2 chilli papričky., soľ., vegeta., mleté nove korenie., mleté čierne korenie., korenie na ryby., mletá červená paprika., mletá červená palivá paprika., majoránka., drvená rasca., petržlenová vňať., olej., maslo
Zoberieme si väčší hrniec v ňom si speníme na drobno narezanú cibuľku na oleji. Postupne pridávame koreňovú zeleninu narezanú na kolieska, pomaly podusíme. Potom pridáme zemiačky, nakrájanú papriku aj chilli (nemusí byť ) a aj paradajky. Prisypeme soľ, vegetu, mleté čierne aj nové korenie, takisto aj drvenú rascu, korenie na ryby, mleté červené papriky. Premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom ktorý precedíme z rýb ( hlava, plutvy a chvost ), necháme prevrieť a stíšime. Pridáme na malé kocky narezané rybie filé ( obraté rybie mäso ), ktoré pridáme do polievky a necháme pomaličky variť. Medzi tým opláchneme morské príšerky a vložíme do polievky. Keď je rybie mäso mäkké a aj príšerky, pridáme do polievky rozotretý cesnak. Polievku necháme prevrieť a odstavíme. Posypeme majoránkou a petržlenovou vňaťou a zjemníme štipkou masla. Jemne premiešame a podávame s chlebom alebo pečivom.
Zoberieme si väčší hrniec v ňom si speníme na drobno narezanú cibuľku na oleji. Postupne pridávame koreňovú zeleninu narezanú na kolieska, pomaly podusíme. Potom pridáme zemiačky, nakrájanú papriku aj chilli (nemusí byť ) a aj paradajky. Prisypeme soľ, vegetu, mleté čierne aj nové korenie, takisto aj drvenú rascu, korenie na ryby, mleté červené papriky. Premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom ktorý precedíme z rýb ( hlava, plutvy a chvost ), necháme prevrieť a stíšime. Pridáme na malé kocky narezané rybie filé ( obraté rybie mäso ), ktoré pridáme do polievky a necháme pomaličky variť. Medzi tým opláchneme morské príšerky a vložíme do polievky. Keď je rybie mäso mäkké a aj príšerky, pridáme do polievky rozotretý cesnak. Polievku necháme prevrieť a odstavíme. Posypeme majoránkou a petržlenovou vňaťou a zjemníme štipkou masla. Jemne premiešame a podávame s chlebom alebo pečivom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára