sobota 28. januára 2017

Talianska zmrzlina

3 žĺtky, 1 vajce, 250 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 čajová lyžička maizeny, 250 ml ovocnej drene, 125 g cukru, balíček vanilkového cukru, 1 balíček stužovača šľahačky.
Na panvici vyšľaháme žĺtky, vajce, cukor, mlieko, ovocnú dreň a maizenu. Na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu, hneď odstavíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom a vanilkovým cukrom a opatrne zamiešame do studeného ovocného krému. Naplníme do vhodných formičiek a dáme zmraziť do mrazničky. Počas prvej hodiny ešte dvakrát premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára