Vymiesame praskovy cukor, 4 zltka, vodu a vanilkovy cukor do penista, pridame muku zmiesanu s kypriacim praskom, olej a na zaver pevny sneh usliahany zo 4 bielkov. Do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy nalejeme 2 tretiny cesta, 1 tretinu cesta vymiesame s kakaom a doplnime do formy. Podla chuti pridavame hrozienka. Pecieme v mierne vyhriatej rure asi 40 minut. Po upeceni nechame vychladnut, vyberieme z formy a posypeme praskovym cukrom.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 15. januára 2017
Jemná bábovka
200 g praskoveho cukru, 200 g hladkej muky, 4 vajicka, 1 vrecusko vanilkoveho cukru, 1 dl vlaznej vody, 1 dl oleja, 1/2 vrecuska kypriaceho prasku, kakaso, podla chuti hrozienka
Vymiesame praskovy cukor, 4 zltka, vodu a vanilkovy cukor do penista, pridame muku zmiesanu s kypriacim praskom, olej a na zaver pevny sneh usliahany zo 4 bielkov. Do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy nalejeme 2 tretiny cesta, 1 tretinu cesta vymiesame s kakaom a doplnime do formy. Podla chuti pridavame hrozienka. Pecieme v mierne vyhriatej rure asi 40 minut. Po upeceni nechame vychladnut, vyberieme z formy a posypeme praskovym cukrom.
Vymiesame praskovy cukor, 4 zltka, vodu a vanilkovy cukor do penista, pridame muku zmiesanu s kypriacim praskom, olej a na zaver pevny sneh usliahany zo 4 bielkov. Do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy nalejeme 2 tretiny cesta, 1 tretinu cesta vymiesame s kakaom a doplnime do formy. Podla chuti pridavame hrozienka. Pecieme v mierne vyhriatej rure asi 40 minut. Po upeceni nechame vychladnut, vyberieme z formy a posypeme praskovym cukrom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára