nedeľa 15. januára 2017

Jemná bábovka

200 g praskoveho cukru, 200 g hladkej muky, 4 vajicka, 1 vrecusko vanilkoveho cukru, 1 dl vlaznej vody, 1 dl oleja, 1/2 vrecuska kypriaceho prasku, kakaso, podla chuti hrozienka
Vymiesame praskovy cukor, 4 zltka, vodu a vanilkovy cukor do penista, pridame muku zmiesanu s kypriacim praskom, olej a na zaver pevny sneh usliahany zo 4 bielkov. Do vymastenej a mukou vysypanej babovkovej formy nalejeme 2 tretiny cesta, 1 tretinu cesta vymiesame s kakaom a doplnime do formy. Podla chuti pridavame hrozienka. Pecieme v mierne vyhriatej rure asi 40 minut. Po upeceni nechame vychladnut, vyberieme z formy a posypeme praskovym cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára