Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode do mäkka. Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme poskanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
utorok 10. januára 2017
Bryndzová polievka -domaci recept
300 g zemiakov., soľ., 1 l mlieka., 250 ml kyslej smotany., 125 g bryndze., 1 malá cibuľa., petržlenová vňať alebo pažítka
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode do mäkka. Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme poskanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a spolu s cibuľou pokrájanou nadrobno uvaríme v osolenej vode do mäkka. Bryndzu rozšľaháme so smotanou a mliekom, pridáme k zemiakom, premiešame a odstavíme. Dochutíme poskanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára