Mäso nakrájame na kocky, opražíme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu do sklovita. Posypeme mletou paprikou. Pridáme ocot, rascu, mäsový vývar, mäso a dusíme pod pokrievkou asi tridsať minút. Vložíme ošúpané zemiaky a dusíme ešte asi 25 minút. Do smotany zamiešame maizenu, pridáme do polievky a za stáleho miešania necháme zovrieť. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a mletou pálivou paprikou podľa chuti.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
piatok 20. januára 2017
Domáca gulášová polievka
Potrebujeme: 500 g bravčového mäsa na guláš, 3 lyžice oleja, 300 g cibule ,lyžička mletej červenej papriky, lyžica octu lyžička rasce, 750 ml mäsového vývaru z kocky, 700 g zemiakov, 2 lyžičky maizeny, soľ ,mleté čierne korenie
Mäso nakrájame na kocky, opražíme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu do sklovita. Posypeme mletou paprikou. Pridáme ocot, rascu, mäsový vývar, mäso a dusíme pod pokrievkou asi tridsať minút. Vložíme ošúpané zemiaky a dusíme ešte asi 25 minút. Do smotany zamiešame maizenu, pridáme do polievky a za stáleho miešania necháme zovrieť. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a mletou pálivou paprikou podľa chuti.
Mäso nakrájame na kocky, opražíme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu do sklovita. Posypeme mletou paprikou. Pridáme ocot, rascu, mäsový vývar, mäso a dusíme pod pokrievkou asi tridsať minút. Vložíme ošúpané zemiaky a dusíme ešte asi 25 minút. Do smotany zamiešame maizenu, pridáme do polievky a za stáleho miešania necháme zovrieť. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a mletou pálivou paprikou podľa chuti.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára