Na holandsku omacku: 2 zltky, 0,5 dl mlieka, 0,5 dl oleja, 0,5 dl sladkej smotany, polovicu citrona, mlete biele korenie, 4 listky estragonu
Ocisteny, umyty, na ruzicky rozobraty karfiol sa vari v mierne osolenej vode domakka, uvareny sa scedi a necha dobre vychladnut. Vychladnuty karfiol sa prida do studenej holandskej omacky, zlahka premiesa a necha odlezat v chlade. Priprava studenej holandskej omacky: Cisto oddelene vajecne zltky sa vlozia do vhodnej misy, zamiesaju sa s mliekom a pomaly sa primiesa olej. Potom sa misa postavi na nadobu s vriacou vodou a za staleho miesania sa zmes zahreje. Nakoniec sa primiesa smotana. Omacka odstavena z pary sa dochuti solou, mletym bielym korenim, citronovou stavou a estragonom. Dochutena omacka sa necha dobre vychladit.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára