35 dg hladkej muky, 16 dg tuku, 10 dg tvrdeho syra, 2 zltky, 7 dg mandli, 1 vajce na potretie
Plnka: 7 dg masla, 7 dg makkeho syra, trocha rajciakoveho pretlaku, sladka paprika, sol, 1 polievkova lyzica bieleho vina
Na doske spracujeme muku, nastruhany syr a olupane struhane mandle. Pridame rozkrajany tuk, zltky a vypracujeme hladke pruzne cesto. Nechame ho v chladnicke chvilu odpocinut. Potom ho vyvalkame na velmi tenky plat a formickami vykrajujeme hviezdicky, ktore ukladame na pomasteny plech. Potrieme ich rozslahanym vyjcom a polovicu hviezdiciek ozdobime polovickou mandle. Vychladnute ich spajame plnkou: maslo s rajciakovym pretlakom utrieme do peny, aby bolo pekne ruzove. Potom pridame makky syr, stipku sladkej papriky, osolime podla chuti a rozriedime lyzicou vina.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára