Hovädzie meso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky alebo rezance. Opražíme na tuku, pridáme cibuľu a opražíme. Zaprášime hladkou múkou, chvíľu popražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Ochutíme bobkovým listom, paradajkovým pretlakom a dusíme prikrité do mäkka. Potom pridáme pokrájané kyslé uhorky, podľa chuti dochutíme mletým čierným korením a osolíme, ešte krátko podusíme a podávame s ryžou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 18. januára 2017
Tatárske azu
500 g zadného hovädzieho mäsa., 50 g tuku., 1 – 2 cibule., 20 g hladkej múky ( ovsené vločky )., mäsový vývar., bobkový list., 2 pl paradajkového pretlaku., 2 – 3 kyslé uhorky., mleté čierne korenie., soľ
Hovädzie meso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky alebo rezance. Opražíme na tuku, pridáme cibuľu a opražíme. Zaprášime hladkou múkou, chvíľu popražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Ochutíme bobkovým listom, paradajkovým pretlakom a dusíme prikrité do mäkka. Potom pridáme pokrájané kyslé uhorky, podľa chuti dochutíme mletým čierným korením a osolíme, ešte krátko podusíme a podávame s ryžou.
Hovädzie meso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky alebo rezance. Opražíme na tuku, pridáme cibuľu a opražíme. Zaprášime hladkou múkou, chvíľu popražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Ochutíme bobkovým listom, paradajkovým pretlakom a dusíme prikrité do mäkka. Potom pridáme pokrájané kyslé uhorky, podľa chuti dochutíme mletým čierným korením a osolíme, ešte krátko podusíme a podávame s ryžou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára