Z droždia, vlažnej vody a medu urobíme kvások, ktorý nalejeme do preosiatej múky. Pridáme olej a soľ. Zmiešame a necháme vykysnúť. Na olejom vymastený plech vylejeme cesto, necháme chvíľu postáť a roztlačíme. Poukladáme orechy, ovocie a posypeme škoricou. Vrch môžeme podľa chuti poliať tekutým medom roztopeným vo vodnom kúpeli.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 14. januára 2017
Koláč bez cukru podľa Lenky
½ kg polohrubej múky, ½ kocky droždia, 3 PL medu, 1 dl oleja, 3 dl vlažnej vody, ½ KL soli, 1 l slivkového alebo jablkového kompótu (bez cukru), hrsť vlašských orechov ,1 PL škorice, med na poliatie
Z droždia, vlažnej vody a medu urobíme kvások, ktorý nalejeme do preosiatej múky. Pridáme olej a soľ. Zmiešame a necháme vykysnúť. Na olejom vymastený plech vylejeme cesto, necháme chvíľu postáť a roztlačíme. Poukladáme orechy, ovocie a posypeme škoricou. Vrch môžeme podľa chuti poliať tekutým medom roztopeným vo vodnom kúpeli.
Z droždia, vlažnej vody a medu urobíme kvások, ktorý nalejeme do preosiatej múky. Pridáme olej a soľ. Zmiešame a necháme vykysnúť. Na olejom vymastený plech vylejeme cesto, necháme chvíľu postáť a roztlačíme. Poukladáme orechy, ovocie a posypeme škoricou. Vrch môžeme podľa chuti poliať tekutým medom roztopeným vo vodnom kúpeli.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára