streda 18. januára 2017

Roštenky na švédsky spôsob

600 g hovädzej roštenky., čierne korenie., soľ., 1 kl hladkej múky., 40 g oleja., 1 cibuľa., 2 sladkokyslé uhorky., 0,2 dl smotany., 1 kl horčice., 4 slane očká
Mäso pokrájame na rezance a naklepeme. Okoreníme mletým čiernym korením. Osolíme posypeme hladkou múkou a opražíme po obidvoch stranách na oleji. Pripravené roštenky odložíme na teplé miesto . Na teplom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané sladkokyslé uhorky, zalejeme smotanou a rozmiešame s lyžičkou horčice. Do hotovej omáčky vložíme slané očka a necháme prehriať. Omáčkou prelejeme roštenky a podávame s udusenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára