nedeľa 15. januára 2017

Kysnute buchty plnene lekvarom

600g polohrubej muky, 4 zltky, 1 vajce, 60g praskoveho cukru, 120g masla, citronova kora, sol, mlieko podla potrebay, tuk na vymastenie plechu, praskovy a vanilkovy cukor  na posypanie.
Kvasok: 30g drozdia, 20g cukru, 1dl mlieka
Z drozdia, cukru a mlieka pripravime kvasok, ktory nechame vykysnut na teplom mieste. Muku preosejeme, pridame zltky, vajce, cukor, roztopene maslo, postruhanu citronovu koru z dobre umyteho citrona, sol, vykysnuty kvasok a mlieko. Vymiesime hladke cesto, ktore nechame vykysnut na teplom mieste. Cesto rozvalkame na pomucenej doske, pokrajame na stvorce a na kazdy dame lyzicku lekvaru. Okraje stvorcov spojime a vytvarujeme buchty, ktore poukladame na vymasteny plech tesne vedla seba a boky kazdej buchty potrieme maslom, aby sa nezlepili. Nechame znova vykysnut a upecieme v strednej teplej rure. Upecene buchty posypeme praskovym  a vanilkovym cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára