Z jednej tretiny muky a z dobre stuhnuteho tuku zamiesime cesto, ktore vyformujeme do tvaru kocky a nechame v chladnicke stuhnut. Zo zvysku muky, soli, zltkov, z octu, prasku do peciva a vody vypracujeme maksie cesto, ktore rozvalkame na vacsi stvorec. Do stredu polozime kocku tuheho cesta, nan z bokov prelozime makke cesto a okraje pevne postlacame. Obe cesta spolu rozvalkame, znova prelozime a opakujeme niekolkokrat. Potom cesto nechame 20 minut odpocivat. Na pomucenej doske cesto rozvalkame na hrubku 3 mm, pokrajame na stvorceky, natrieme rozslahanym bielkom, ozdobime mandlami, posypeme makom, rascou, ulozime na plech a upecieme na vyhriatej rure.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
nedeľa 15. januára 2017
Slane pecivo z listkoveho cesta
350g hladkej muky, 250g tuku, sol, 3 zltky, 1 lyzica octu, stvrt lyzicky prasku do peciva, voda, 2 bielky, mandle, rasca, mak.
Z jednej tretiny muky a z dobre stuhnuteho tuku zamiesime cesto, ktore vyformujeme do tvaru kocky a nechame v chladnicke stuhnut. Zo zvysku muky, soli, zltkov, z octu, prasku do peciva a vody vypracujeme maksie cesto, ktore rozvalkame na vacsi stvorec. Do stredu polozime kocku tuheho cesta, nan z bokov prelozime makke cesto a okraje pevne postlacame. Obe cesta spolu rozvalkame, znova prelozime a opakujeme niekolkokrat. Potom cesto nechame 20 minut odpocivat. Na pomucenej doske cesto rozvalkame na hrubku 3 mm, pokrajame na stvorceky, natrieme rozslahanym bielkom, ozdobime mandlami, posypeme makom, rascou, ulozime na plech a upecieme na vyhriatej rure.
Z jednej tretiny muky a z dobre stuhnuteho tuku zamiesime cesto, ktore vyformujeme do tvaru kocky a nechame v chladnicke stuhnut. Zo zvysku muky, soli, zltkov, z octu, prasku do peciva a vody vypracujeme maksie cesto, ktore rozvalkame na vacsi stvorec. Do stredu polozime kocku tuheho cesta, nan z bokov prelozime makke cesto a okraje pevne postlacame. Obe cesta spolu rozvalkame, znova prelozime a opakujeme niekolkokrat. Potom cesto nechame 20 minut odpocivat. Na pomucenej doske cesto rozvalkame na hrubku 3 mm, pokrajame na stvorceky, natrieme rozslahanym bielkom, ozdobime mandlami, posypeme makom, rascou, ulozime na plech a upecieme na vyhriatej rure.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára